неділю, 24 травня 2015 р.

Сьогодні відбувся семінар на тему: 

,, Розвиток творчих здібностей".


 
 

Майстер-клас по оздобленні пряників провела вихователь ДНЗ          Наталія Чучман.





середу, 20 травня 2015 р.

24  травня  2015 року в 14:30 год у бібліотеці - філія № 18 

 ( Стрийський парк, вул. У. Самчука, 22)

 відбудеться семінар на тему: 

,, Розвиток творчих здібностей"

   Контактний телефон:
     243-01-68
   Запрошуємо всіх бажаючих!

                  

                                 

четвер, 14 травня 2015 р.

В сенсотеці знову подія - зустріч з поетом Остапом Сливинським.


Під звуки музики звучить поезія автора.



вівторок, 12 травня 2015 р.

Наші друзі - "Інститут українських студій" запрошує всіх охочих в четвер о 16:30 на літературний вечір Остапа Сливинського та Володимира Бедзвіна. Цей вечір є вже другим із серії літературних подій для дітей з вадами зору зі школи №100 і розрахований на старші класи та дорослих.
Остап Сливинський - український поет, есеїст, перекладач і літературознавець. У своїй творчості він демонструє ерудованість інтелектуала й науковця, а його ж поезія розрахована на розуміння, що потребує усамітнення читача і думок автора.

"Читаючи (...) Остапа Сливинського, не раз ловиш себе на думці, що поет добре знає мову зсередини. Йдеться зовсім не про філологічну обізнаність. Він знає її так, як тіло знає події власних вен, що неодмінно потрапляють у такт із пульсуванням слів вірша. Поезія Сливинського сповнена чітко прописаними деталями – і пієтизмом до деталі" - тому не пропустіть чудової нагоди насолодитись віршами українського поета.

Там де нема меж та правил - там народжується музика. Саме так вважає Володимир Бедзвін ("Bedzvin"). Свій музичний шлях почав з класичної музики та згодом, ширше усвідомивши можливості музичної сцени, починає грати український фольк, world music, pop rock, electronic та indie. Змішення та поєднання різних стилів та напрямків найкраще пояснює експериментальну натуру музиканта. Саме через поєднання різного стилю він створює свою унікальну атмосферу.

До зустрічі вже у цей четвер:)

неділю, 10 травня 2015 р.

"Мрії наші збуваються!"


На урочисте відкриття руху дитячої залізниці завітало кілька сотень дорослих та дітей.



Розважав усіх співак, шоумен, заслужений артист України Леонтій Володимирович Бебешко, більш відомий під псевдонімом Левко Дурко.


На свято також завітав співак гурту "Ватра", заслужений артист України Володимир Питель та піснею привітав усіх присутніх жінок із святом Дня Матері.



суботу, 9 травня 2015 р.

До Дня Матері


     У багатьох країнах світу відзначають День матері 13 травня. В Україні - цей день відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99.     Історія свята така: у 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів. Її старання увінчалися успіхом - в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Хоча по суті це - свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама - найголовніша людина для своїх дітей.     Безумовно, День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.     Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.     В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.      В 2015 році День матері в Україні припадає на 10 травня.


 

НІКОЛИ ЗНОВУ

     Сьогодні, 9 травня, Україна святкує День Перемоги та 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі. Учора, 8 травня, в Україні був День пам'яті та примирення. Цю дату наша держава офіційно відзначала вперше та розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам'яті та примирення під гаслом "1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо".


середу, 6 травня 2015 р.

,, Низький уклін, тобі рідненька"


      В приміщенні еколого -натуралістичного центру розпочався квіллінг  по виготовленні різноманітних  витворів до дня матері.